Åmåls Ridklubb                   Tävlingsryttare 2024


Här presenterar vi våra tävlingsryttare som valt att tävla för Åmåls ridklubb och som är ute och representerar klubben på tävlingsbanorna i både dressyr och hoppning.


Marleen Nilsson Dahlbeck 

Bor söder om Klässbol och har tävlat för Åmåls Ridklubb i några år nu. Primärt banhoppning, men en hel del dressyr också, och gärna fältävlan, även om Ligood kanske börjar bli för gammal för det.. Tre egna hästar. Franklin som jag ägt sen han föddes, 12 år nu. Tävlar numera bara dressyr, och har startat 2* Lätt B3. Mål i år är Lätt A1. 

Ligood, köpte jag som 19 åring, samma vecka Franklin föddes. Vi har tillsammans bla tävlat upp till nationell 120 och en del fältävlan. Lego som han kallas är invald i R&B Eventer Hall of Fame som Sveriges äldsta fältävlanshäst! 31år i år och fortfarande i fin form. Hoppas på någon start i hoppning i år. Nyast i flocken är Mitch Van Tatum. En riktig stilig kille efter Irco Mena. Min dröm med honom i år är att vi ska komma till start i 110 hoppning

Lisa Magnusson 

24 år gammal, bor strax utanför Åmål. Har tre hästar och tävlar aktivt i hoppning tillsammans med min häst Claudius Fortius ''Clabbe'' efter Last Liberty. Clabbe är en väldigt nervig och energisk häst, ibland väldigt svår, men han har en fantastisk inställning. På egen hand och med hjälp av mina tränare har jag utbildat Clabbe och tagit honom ut på tävlingsbanorna. Vi har ridit både Falsterbo och Elmia och placeringar och vinster upp till 130, Vi har startat upp till 135 och mitt mål under 2024 är att lära mig mer och bli bättre som ryttare och även hoppas jag på att vi ska känna oss redo för att debutera 140 tillsammans. 


Johanna Berggren 

Martini är en valack född 2014 efter Lasandos. Martini är en häst full av energi med en fantastisk inställning av att alltid göra rätt. Som ponnyryttare har jag ridit upp till LA, men tog en paus från både hästar och tävlande under en längre period. Martini är min första egna häst som jag hoppas kunna förvalta väl och ha länge. Martini köptes som 4åring och har utbildat honom på egen hand med hjälp av tränare. Vi debuterade på tävlingsbanorna våren 2023 med flertalet placeringar upp till 1m.

Målet under 2024 är att debutera 110, Jag drömmer också om att någon gång starta 120 tillsammans med Martini. 

Svea Larsson 

Snart fyllda 16 år, bor i Åmål. Tävlar i hoppning med min D-ponny Felicity ''Flisan''. Jag och Flisan har vinster och placeringar upp till LA och är nu kvalade för MSVB, Vi tog även ett DM broms 2023. Mitt mål för säsongen är att ha roligt ihop med min ponny, stabila rundor i LA. Vi siktar mot att Debutera LA+ och eventuellt MSVB. 

Molly Andreasson

Jag är 13 år och har 2 ponnys. Pysen Kat.D och Chillah Kat.C. Chillah och jag har vinster och placeringar upp till LC+ i hoppning och LA:1 Dressyr. Pysen och jag har tävlat upp till LC med vinster och placeringar. Mål för 2024 är att Debutera LB med båda ponnysarna och även starta Pysen i dressyr. Det viktigaste för mig är att ha det roligt ihop med mina hästar. 

Vilda Skärlund 

Fyller 16år iår och bor strax utanför Åmål på en hästgård. Tävlar i hoppning med min C-ponny Light Mist född 2016. Misty som hon kallas har jag själv tillsammans med mina tränare ridit in och utbildat. Vi har startat upp till LB och målet för 2024 är att göra stabila rundor i LB samt eventuellt kunna starta LA. Det viktigaste målet för mig är att ha kul tillsammans med min ponny och med mina vänner i sporten. Nina Andersson 

Fyller Som på lite krokiga vägar återupptog tävlingskarriären efter att den legat i träda i dryga 21 år. Jag har tidigare ridit flera SM och tränat elever med flertalet mästerskapsmedaljer som resultat. Nu är det unga stjärnor i form av Euporbhia och Baileya födda 2017 och 2020. Målet med Fia är att kvala 130 under året, Baileya är tänkt att satsa mot breeders. Vid sidan av mig finns alltid Magnus Nyman som coachar och är med och tränar hästarna. Magnus både äger och är uppfödare till Baileya. Fia ägs och är uppfödd av Laila Malmsköld-Gustafsson. Målet är alltid att utbilda hästarna där de blir trygga glada hästar som litar på sin pilot, höjderna kommer med tillit. Tillsammans är vi Åmåls ridklubb!